TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Monday, February 10, 2014

H12 Media - Jana wang dengan mudah

H12 Media kini semakin menjadi pilihan di kalangan blogger. Sekarang dah banyak blog menggunakan banner iklan daripada H12 Media. Mudah je nak tahu jenis iklan H12 Media, kalau ada logo bulat berwarna hitam dan ada perkataan H12..Iklan H12 Media la tu. 

Mesti ramai yang belum mengetahui konsep iklan ini. Ianya berkonsepkan Cost Per Milion (CPM). Iklan jenis ini tidak memerlukan pengunjung untuk klik banner tersebut, cuma sekadar pengunjung tengok sahaja iklan itu. Senang cerita, pengunjung datang je ke blog anda..anda akan akan dapat duit. Mudahkan..tak la perlu menunggu lama nak dapatkan income. Nak tunggu iklan yang perlu klik banner dulu baru dapat duit..memang lambat la nak masuk duit..

Yang istimewa iklan H12 media ini, ianya dibayar dalam mata wang USD. 1USD +- RM 3. Contohnya anda dapat 10USD..bila convert dalam Ringgit Malaysia, anda akan dapat RM30. Pembayarannya jugak cepat. Dalam masa sehari pun anda dah boleh dapat duit anda. Cash out paling minimun 5USD. Anda perlu akaun paypal kerana pembayaran dibuat melalui akaun paypal. Pembukaan akaun paypal anda boleh rujuk kat SINI.

H12 Media

Cara Daftar H12 Media

1. Klik Url H12 Media Ads ini.
2. Isi form selengkapnya, pastikan emel adalah betul.
3. Check emel anda untuk pengesahan.
4. Login akaun H12 Media Ads dan pilih menu "Web Sites"
5. Klik "Add New Site", pastekan URL blog di ruang yang disediakan.
6. Untuk soalan "Choose Site Ownership Verification Method" tersebut, pilih "Add a meta tag into your website"
7. Copy meta tag H12 Media Ads dan paste kan di template blog anda. Paste selepas kod < head>
8. Tick button "Accept Rule" dan klik Verify.
9. Anda harus menunggu selama 24 jam untuk pengesahan.
10. Selepas website anda disahkan, klik menu "Banner Tags" dan pilih mana-mana jenis iklan dan paste kan coding di blog anda. Selesai

Sumber Tutorial: Aku Punyer Lah!


Majoriti yang buat pemohonan iklan ini akan diterima. Gambar diatas ialah income yang diperolehi selama 2 hari penggunaan iklan H12 Media di blog ini sebagai alternate ads. Masyuk kan..apa lagi..jom daftar H12 Media di SINI.

35 comments:

  1. wah cik akak dah register..tapi ada yang tak timbul kat blog..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik akak letak banner iklan jenis macam mana?

      Delete
    2. Wan tengok banner iklan H12 di blog cik akak ada yang menutup content blog cik akak..

      Delete
    3. tak line tak elok wan....sekarang nie....penuh blog dengan iklan.....hahaha...
      siapalah yang klik..hahaha

      Delete
  2. wan dekat sini ~> Contact E-mail Confirmation
    nak taruk ape ??... x paham laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. letak je email macam kat contact email..sama pun tak apa

      Delete
    2. ok... tq wan... dh menjadi... tapi kna pakai acc lain.... x tau knapa..
      apapon.. tunggu pengesahan jer...k.. tq

      Delete
    3. Orait..pengesahan tak lama..tak sampai 24 jam..kalau apa2 tak faham..boleh tanya lagi.. :)

      Delete
  3. nak tanya, cmne nak letak on video banner tu ye? letak kt blog tp x muncul2 pon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah lagi letak iklan jenis tu..so..tak dapat nak terangkan iklan jenis video banner..

      Delete
  4. Replies
    1. letak position iklan yang mudah pengunjung untuk lihat..baru lah dapat nilai cpm yang tinggi

      Delete
  5. terima kasih bagi infomation berguna ini..

    ReplyDelete
  6. Oh ya, saya ada anjurkan sebuah contest mudah buat blogger semua, hadiahnya merupakan wang tunai bernilai RM2000. Jemput awak untuk join sekali ya, boleh baca details lebih lanjut di ->> http://www.azri.my/2014/01/contest-kembara-kemboja.html

    Terima Kasih :)

    ReplyDelete
  7. jom blogwalking terus http://webmp3malay.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Cikna dh wat sume & dh copy paste kat template, accept&veify to acc tapi ni yg kua "We have tried to get http://cikna136.blogspot.com and looked for our site verification Meta Tag to verify your site ownership. But could not verify you as the site owner. Please retry by completing one of the site ownership verification methods" nape ye.....???

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak dah paste meta tag selepas kod "< head>." kat template blog awak. Try buat sekali lagi..

      Delete
    2. Dah buat tp ttp kua notis yg sma gak..........;-(

      Delete
  9. hilang glitterati nuffnang ke klu letak iklan ni ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti pulak bro..tapi, H12 Media ni lagi berbaloi kalau nak bandingkan dengan nuffnang..dah tak kisah dah dengan status glitterati tu

      Delete
  10. dah copy paste iklan meta tag kat blog tapi tak kuar pun iklannya...macam mana wan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas submit meta tag..submit blog tu..tunggu H12 Media approve..lepas tu, letak kod banner iklan..baru la iklan akan keluar

      Delete
  11. Replies
    1. step 7 adalah untuk letak meta tag untuk verify blog anda. Awak copy meta tag yang diberi..lepas tu, paste di template (html) blog awak..paste selepas kod < head> (simbol <> rapat)

      Delete
  12. dulu kluar.. tp skrg sejak tukar template... smuanya x ada... walaupun masih approve... adehhh

    ReplyDelete
  13. thank you for the information, im Indonesian. Nice blog :)

    ReplyDelete
  14. macam mana nak buat verification???

    ReplyDelete
  15. Mcm best tp kena buka paypal la pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang je buka akaun paypal bro..tutorial buka akaun dalm bahasa melayu kat sini

      http://www.paymalaysia.com/panduan-paypal-malaysia/paypal_registration_guide.htm#.VAE4ePmSySo

      Delete
  16. thank you for the information, im Indonesian. Nice blog :)

    ReplyDelete