TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Friday, January 24, 2014

Salji di Indonesia adalah palsu

Salji di Indonesia adalah palsu
Salji di Indonesia adalah palsu! isu mengenai kejadian salji turun di Indonesia adalah berita tidak benar. Kenyataan ini telah dikeluarkan oleh Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM) yang menyatakan mengenai perkara tersebut semalam. Dalam kenyataan tersebut mengatakan, agak mustahil untuk negara-negara beriklim tropika seperti Malaysia dan Indonesia untuk mengalami salji kerana suhu udara di kedua-dua negara tersebut adalah tinggi sepanjang tahun.

Selain itu, JMM juga mengatakan punca suhu sejuk yang dialami di Malaysia iaitu di kawasan Pantai Timur dan utara semenanjung adalah disebabkan  tiupan angin timur laut yang agak kencang yang berpunca dari tanah besar China yang pada ketika ini sedang mengalami musim sejuk. Keadaan ini akan berlarutan sehingga awal minggu hadapan.

11 comments:

 1. ya macam tulah yang dibaca di sesetengah artikel...

  ReplyDelete
 2. Hmmm.... kecoh habis pasal salji di indonesia ni.... huhuhu palsu rupanya... aishhh

  ReplyDelete
 3. nak mandi pagi punyalah susah...

  ReplyDelete
 4. sb rmai nk kaitkan dgn kesejukan melampau skrg ni

  ReplyDelete
 5. owh ! salji palsu, siapa yang buat cerita..?

  ReplyDelete
 6. mudah sgt percaya...
  xserik kne klentong psl villa nabila..

  ReplyDelete
 7. Manusia skrg suka spread rumors . Dunia skrf kan dunia di hujung jari . Copy paste . Kecoh la jd nya . Apa pun kita kena percaya pada Allah s.w.t . Jgn smpai akidah kita terpesong .

  ReplyDelete
 8. Setuju..tmbh lgi sekarang banyak sangat mesej berantai..main ugut jika anda islam sebarkan..sampai kita takut nk copy paste ke x..cuma yg kita boleh buat hanyalah berpandukan alquran dan sunnah..

  ReplyDelete
 9. Setuju..tmbh lgi sekarang banyak sangat mesej berantai..main ugut jika anda islam sebarkan..sampai kita takut nk copy paste ke x..cuma yg kita boleh buat hanyalah berpandukan alquran dan sunnah..

  ReplyDelete