TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Friday, September 13, 2013

Bukan 3, tapi 4

Assalamualaikum..Salam Penghulu Segala Hari..Hari ini, hari yang membosankan..Biasa la, awal semester..tak sibuk lagi..tapi, bila dah berada dipertengahan semester..waktu-waktu macam ni la akan dirindui..Ok, fokus kepada tajuk entri yang ada dua nombor itu, nombor 3 dan nombor 4. Kalau nak tahu apa yang nombor 3..sila baca SINI..Untuk entri ini, nak ceritakan apa yang nombor 4.
Sebenarnya, nombor 4 itu ialah bilangan hari cuti dalam seminggu. Hari tu, Wan ada tulis pasal jadual kuliah..kalau ikutkan..cuti 3 hari seminggu..tapi, selepas tukar subjek lain..jadi 4 hari cuti dalam seminggu. So, kuliah hanya ada pada hari isnin, selasa dan rabu. Macam mana, best tak? siapa tak nak kan cuti 4 hari dalam seminggu. Dengan 4 hari cuti, tak boleh relax-relax jugak..sebab sekarang kan Wan berada di semester akhir. So, kena selesaikan Final Year Project (FYP)..dalam masa terluang selama 4 hari tu..boleh la fokus kepada FYP..


Untuk minggu ini special sedikit..sebab, 5 hari cuti..sambung cuti dengan Hari Malaysia 16 September nanti..fuhh..5 hari cuti..memang bosan la kalau duduk kat rumah sewa je..Kalau balik kampung best jugak ni..tapi, oleh kerana malas nak duduk dalam bas selama 9 jam..ditambah lagi dengan tiket bas yang mahal..jadi, malas nak balik kampung. So, duduk je la kat Johor ni.. :)


15 comments:

  1. kalau dekat boleh le bertandang ke rumah saya...cuti2 boleh le tolong kawan-kawan isi tabung nuff mereka.

    ReplyDelete
  2. agak rilek wan sikit kelas..
    tp kene get ready ler ujung2..
    itu yg pcah kapla nnti tu.
    heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kalau hujung sem..memang tak boleh duduk relax la..nak tidur pun tak akan cukup..

      Delete
  3. kalau hujung sem biasanya akan memang sibuk...

    ReplyDelete
  4. jauh tue wan nak balik dari JOhor ke Ganu...dahlah tiket mahal sekarang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang jauh..sebab tu malas nak balik..

      Delete
  5. wahh..5 hari cuti..seronok tu..xpela leh releasekan fikiran dulu sementara lum sibuk nnt ,kan..hihi~ :)

    ReplyDelete
  6. wah..lamanye cuti
    beznye
    selamat menikmati hari cuti yg asyik x terhingga aswan
    isi tabung sini

    ReplyDelete
  7. we have few things in common :D

    -final sem
    -busy with fyp
    -have 3 classes per week

    hehe :p

    ReplyDelete