TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Monday, February 3, 2014

Penukaran nombor akaun CIMB yang baru - 10 digit

Pihak CIMB telah menaiktaraf sistem akaun beliau dari 12 atau 14 digit kepada nombor akaun 10 digit. Apabila anda log masuk ke CIMB Clicks, anda akan melihat bahawa semua nombor akaun anda akan mempunyai nombor akaun 10 angka baru (sebelum ini, nombor akaun terdiri daripada 12 hingga 14 digit). Sila gunakan nombor akaun baru untuk semua transaksi bergerak ke hadapan. Nombor akaun lama anda akan beroperasi kecuali untuk Perbankan Telefon dan MyMobile. CIMB masih lagi melaksanakan transaksi dan permintaan untuk perkhidmatan anda dengan nombor akaun lama anda. Walau bagaimanapun, semua saluran perbankan, penyata dan surat-menyurat akan memaparkan nombor akaun baru bermula 3 Februari 2014 dan seterusnya. - Sumber: CIMB

Jika anda ingin menyemak mana-mana nombor akaun anda lama / baru, pergi ke My Accounts > Account Number Lookup.


Keterangan lanjut mengenai perubahan sistem nombor akaun CIMB yang baru ini, anda boleh klik di SINI.

p/s: Tadi try pergi tanya pihak CIMB mengenai penukaran nombor akaun baru ini, pengawai CIMB cakap, nombor akaun lama memang boleh digunakan lagi.

14 comments:

  1. makseh wan....cik akak memang pakai CIMB nie..huhu

    ReplyDelete
  2. account kat 'view all accounts' kat cimb clicks takde masa log in tadi...entahlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya..view all accounts tak function skrg..

      Delete
  3. thanks untuk info yg bermanfaat ni ^_^

    ReplyDelete
  4. so...no acc lama tu klau cust nk bank in still available lg la?

    ReplyDelete
  5. so...no acc lama tu klau cust nk bank in still available lg la?

    ReplyDelete
    Replies
    1. berdasarkan statement dari cimb, rasanya boleh lagi..esok saya nak try bank in k akaun saya sendiri..nanti saya update plk mcm mna.

      Delete
    2. Saya dah cuba bank in k no akaun baru dan lama saya tadi..semuanya boleh digunakan

      Delete
  6. maaf kalau mcm pendaftaran br1m.. sy bg no akaun lama... ada masalah x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada..dah ada orang tanya kat fb cimb..

      Delete
  7. Jd maksud nya kalo transfer duit guna no akaun lama, memang masih boleh guna lah kan..

    ReplyDelete
  8. saya pun risau ne...sy guna no akaun Cimb yang lama untuk pendaftaran br1m...smpai skrg x masuk2 lagi...

    ReplyDelete