TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Saturday, January 18, 2014

Tarikh penting UPU 2014/2015 bagi lepasan SPM dan STPM 2013

Tarikh penting bagi lepasan SPM dan STPM 2013
Tarikh-tarikh penting UPU 2014/2015

19/01/2014 :- Iklan permohonan upu dalam keratan akhbar
20/01/2014 :- Sistem permohonan upu lepasan spm,stpm setaraf dibuka
20/01/2014 :- Jualan no ID di seluruh BSN
09/03/2014 :- Iklan permohonan SPM,politeknik, STPM & Diploma setara
07/04/2014 :- Permohonan tutup bagi sistem permohonan ke politeknik dan Ipta
14/04/2014 :- Semakan panggilan temuduga lepasan spm setaraf
16/04/2014 :- Semakan panggilan temuduga lepasan spm setaraf
14/04/2014 :- Tarikh akhir penghantaran salinan permohonan dan dokumen
16/04/2014 :- Semakan temuduga lepasan spm ke politeknik/Institut kemahiran
16/04/2014 :- Tarikh temuduga lepasan spm setaraf
28/04/2014 :- Tarikh temuduga lepasan spm setaraf
18/04/2014 :- Temuduga ke politeknik/ Institut kemahiran lepasan spm setaraf
29/04/2014 :- Temuduga ke politeknik/Institut kemahiran lepasan spm setaraf
04/05/2014 :- Hebahan keputusan Permohonan Ipta & politeknik premier lepasan spm
10/05/2014 :- Hebahan keputusan Permohonan Ipta & politeknik premier lepasan spm
04/05/2014 :- Hebahan keputusan Permohonan politeknik ILKA lepasan spm
10/05/2014 :- Hebahan keputusan Permohonan politeknik ILKA lepasan spm
11/05/2014 :- Aplikasi e-rayuan dibuka kepada calon yg gagal ke ipta
17/05/2014 :- Aplikasi e-rayuan dibuka kepada calon yg gagal ke ipta
16/05/2014 :- Semakan temuduga bukan pendidikan dan ujian medsi(STPM)
20/05/2014 :- Ujian medsi dijalankan di IPTA
25/05/2014 :- Ujian Medsi dijalankan di IPTA
22/05/2014 :- Temuduga bukan pendidikan stpm setaraf
06/06/2014 :- Temuduga bukan pendidikan stpm setaraf
25/05/2014 :- Pendaftaran Pelajar Baharu Asasi
02/06/2014 :- Pendaftaran pelajar baharu Diploma
03/06/2014 :- Permohonan Fasa 2 dibuka bgi lepasan matrikulasi
09/06/2014 :- Permohonan Fasa 2 dibuka bgi lepasan matrikulasi
08/06/2014 :- Hebahan keputusan rayuan lepasan spm setaraf
14/06/2014 :- Hebahan keputusan rayuan lepasan spm setaraf
16/06/2014 :- Temuduga program pendidikan oleh ipta ( STPM setaraf)
22/06/2014 :- Temuduga program pendidikan oleh ipta ( STPM setaraf)
03/08/2014 :- Hebahan keputusan Ipta lepasan STPM
09/08/2014 :- Hebahan keputusan ipta lepasan STPM
03/08/2014 :- Aplikasi E-rayuan dibuka bgi calon yg gagal (STPM svetaraf)
09/08/2014 :- Aplikasi E-rayuan dibuka bgi calon yg gagal (STPM setaraf)
28/08/2014 :- Tarikh akhir penghantaran dokumen bgi calon yg ggal STPM setaraf
01/09/2014 :- Tarikh pendaftaran IPTA lepasan STPM setaraf
02/09/2014 :- Tarikh pendaftaran IPTA lepasan STPM setaraf
14/09/2014 :- Hebahan keputusan rayuan ke ipta lepasan stpm setaraf
20/09/2014 :- Hebahan Keputusan rayuan ke ipta lepasan stpm setaraf
17/09/2014 :- Pendaftaran pelajar rayuan ke IPTA lepasan STPM

22 comments:

  1. upu tu kan , ada fasa2ke ? utk stpm

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Boleh tanya. Kalau mcm lepasan asasi *ipts* (uniten) hendak memohon ipta utk program ijazah boleh ta? N kalau na beli no pin tu kena dlm kategori lepasan stpm n setaraf ke?

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. Boleh tanya. Kalau mcm lepasan asasi *ipts* (uniten) hendak memohon ipta utk program ijazah boleh ta? N kalau na beli no pin tu kena dlm kategori lepasan stpm n setaraf ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..saya tak pasti pulak hal ni..kalau lepasan diploma setaraf dengan stpm..kalau asasi ni kurang pasti

      Delete
    2. Xboleh. Asasi kt tmpt tuh kne smbung kt tmpt tuh

      Delete
  4. saya nak tanya. mcm mana nak daftar and mohon ke UPSI untuk ijazah sarjana muda bagi lepasan asasi UITM macam saya ni? mohon pertolongan kalau sesiapa tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. still isi UPU setahu sy la..btter letak dlm pilihan 1 n 2 je..then nnti tggu pggilan medsi aftr tht intervew..semoga awk bjaya =)

      Delete
    2. yup.betul tu. isi antara pilihan 1 n 2 tu untuk pendidikan.

      Delete
  5. untuk sambung belajar menarik belajar kat unisel saya check sini http://uniselintake.blogspot.com/2012/02/permohonan-kemasukan-ke-universiti.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you....aku masih leka, anak aku lagi leka

      Delete
  6. tq 4 that information... ^^

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum nak tanye kalau sy x sempat nak mohon upu lepastu tarikh dah tutup macam mne sy nak apply? ad care lain tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, maaf..saya tidak pasti mengenai masalah anda. Saya hanya menyampaikan maklumat ini sahaja. Untuk keterangan yang lebih lanjut anda boleh menghubungi talian UPU ini 03-8870 6767 atau melayari facebook rasmi UPU di sini https://www.facebook.com/pages/Kemasukan-BPKP-JPT-FB-rasmi-UPU/646433295426674

      ~Harap Maklum~

      Delete
  8. assalamualaikum.. saya nk tnya mngenai penghantaran dokumen tuh..penghantaran dokumen tuh mksudnye mcm mana ? bukan kah hnya sekadar isi borang online sahaja?? itu yg saya xphm.. sebab kwn saya semua xmnghntr dokumen apa-apa.. kemudian nya untuk interview tu pula mcm mana? semua course ke kena interview? atau sebahagian course sahaja? mohon mmberi bantuan.. saya betul-betul keliru.. terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya hanya menyampaikan maklumat ini sahaja. Untuk keterangan yang lebih lanjut anda boleh menghubungi talian UPU ini 03-8870 6767 atau melayari facebook rasmi UPU di sini https://www.facebook.com/pages/Kemasukan-BPKP-JPT-FB-rasmi-UPU/646433295426674

      ~Harap Maklum~

      Delete
    2. course yg brtanda # rasanya ada inteview...sperti TESL...

      Delete
  9. assalamualaikum ... nak tanya ... upu ad fasa ke 2 ke ?... mhon kterangan sy x fhm ...

    ReplyDelete