TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Monday, September 9, 2013

Hari pertama kuliah di semester akhir


Assalamualaikum..hari ini merupakan hari pertama kuliah kebanyakkan Universiti untuk sesi 2013/2014. Untuk hari pertama..tak la sibuk sangat..minggu pertama..biasanya, pensyarah masuk kelas pun just untuk menerangkan silibus setiap subjek je...lepas tu sesi berkenalan..memang tu je yang akan berlaku untuk minggu pertama kuliah.

Ok, Wan ada 2 kelas untuk hari ini. Pukul 8 pagi hingga 10 pagi dan 8 malam hingga 11 malam (so..sekarang ni dalam kelas la..entri ni dikarang petang tadi..hehe). Untuk kelas pagi tadi, pensyarah dah buat kejutan dah..boleh pulak dia cakap nak buat kuiz..dia bagi 10 minit suruh design struktur pulak...dah siap-siap kira..boleh pulak dia cakap..kuiz tadi cancel..huh..buat penat je buat cepat-cepat tadi. Tapi, dia bagi assignment pulak..suruh cari 10 soalan yang berkaitan kuiz tadi kat library...urmm..1st day dah kena pergi library...1st day jugak..dah ada assignment..kena hantar pagi esok pulak tu..tak buat lagi ni..balik kelas nanti la buat..nak buat macam mana kan..dah nama kehidupan sebagai student.

p/s: untuk kelas malam ini..ada kerja ke tak kena buat..harap-harap tak la.. :)

15 comments:

  1. Fuhh..hari pertama dah ada esaimen..hari ni kelas tak start pun lagi..biasalah minggu pertama biasanya kurang sibuk..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..rajin betul pensyarah ni bagi asgnmnt..

      Delete
  2. Wah ok la 2 awal2 g sda kna bgi asigment..pensyarah 2 bgi tugasan utk pemanasan otak 2..apa2 pun gud luck wan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. panaskan otak yang belum sedia nak tengok buku lagi..hehe

      Delete
  3. Hari pertama dah ada kerja ya....selamat belajar..

    ReplyDelete
  4. kalau lah mama yang fes day di situ.....????? ermmm.. mesti buntu kot mama, otak wan fresh lagi, mama tak boleh dah kot..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tepu dah mama..rasa dah tak sabar nak habis belajar..huhu

      Delete
  5. hahaha..cik akak mampu baca je entri adik wan nie...
    nak tolong2 tu...isk-isk....hahaha....

    iklan CPUV keluar tu..cik akak nak klik 10 kali lah...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong klik iklan cpuv pun dah ok dah..haha

      Delete
  6. ohh ada kelas malam rupanye. kat U fae xde.

    ReplyDelete
  7. sama lah kita bro..hari pertama kelas dah dapat assignment..hihi :)

    ReplyDelete
  8. dulu2 time study first week tu mmmg xbuat pape. :)

    ReplyDelete
  9. selamat berkuliah.rindu plak nk study macam ni.. :)

    ReplyDelete
  10. selamat menyiapkan tugasan aswan
    rindu zaman kampus..huhuhu
    isi tabung aswan sini

    ReplyDelete