TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Friday, September 27, 2013

Tetamu yang tak diundang

sumber: pakcik google

Assalamualaikum..selamat malam..dah tidur k belum semua? ala..pasti tak tidur lagi kan..esok kan hari minggu. So, tak kerja dan tak sekolah..boleh la tidur lambat sikit kan daripada biasa. Ok, pasal tetamu tak diundang, kalau tengok gambar kat atas tu...kenal tak binatang apa tu? Korunk panggil apa binatang ni?..kalau orang Terengganu, panggil binatang ni "Katu" je..hehe...

Ok, sekarang ni..binatang ni bermaharajalela dalam bilik Wan. Banyak kot..satu bala tentera mari serang. Biasanya, kalau binatang ni ada..tandanya cuaca nak hujan. Tapi, tengok keadaan langit kat luar tu..memang macam nak hujan pun. Binatang ni keluarkan bau jugak..tapi, tak la busuk sangat. Binatang ni juga, tetarik dengan cahaya lampu, so..untuk elakkan kedatangan tentera yang lebih banyak..baik tutup lampu. Tapi, Wan terpaksa biarkan mereka bermaharajalela dulu..tak boleh tutup lampu lagi..nak study sikit lagi..so, kena la bertahan..

p/s: esok..pasti banyak sisa-sisa sayapnya dalam bilik..

8 comments:

  1. Kelkatu ni kalau bagi kat ikan kaloi okay jugak.. Ikan kaloi suka makan serangga ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..kalau binatang ni jatuh dalam kolam..confirm ikan kat dalam tu sambar terus..

      Delete
  2. salam kenal aswan. kalau kat tempat fiza. binatang ni dipanggil "LUYAH'... Mesti banyak nantikan sayap dia.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hehe..tutup lampu je..terus dia oarang tak ada

      Delete
  4. ooo..betul2..kat sini pon banyak ni..

    ReplyDelete