TERKINI DI ASWAN AZMY BLOG

Sunday, September 22, 2013

Segmen – Saya Mahu Ditegur


Assalamualaikum dan selamat malam..Akhirnya, ada jugak masa terluang untuk join segmen dari blogger Eyriqazz iaitu Segmen - Saya Mahu Ditegur. Segmen ini bertujuan untuk menegur sesama blogger untuk memperbaiki dan meningkatkan mutu blog masing-masing. First time join segmen seperti ini. Walaupun nampak macam simple tapi, ianya banyak memberi faedah kepada rakan-rakan blogger untuk lebih improve dalam dunia blog ini.

Kalau dilihat blog Wan ni, banyak yang perlu diperbaiki. Sejujurnya, Wan sendiri pun nampak blog Wan ni terlalu simple tak seperti rakan-rakan blogger yang lain yang mempunyai design blog yang gempak-gempak. Niat nak memperbaiki mutu blog tu ada..tapi, masa tidak mengizinkan. InsyaAllah, dengan feedback dari rakan-rakan blogger selepas join segmen ini akan lebih memberi idea kepada Wan untuk membaiki sedikit demi sedikit blog ini.

27 comments:

  1. Saya suka blog ini nampak simple. Warna biru adalah kegemaraman saya.

    ReplyDelete
  2. Teguran saya:
    1. Kalau boleh guna theme yg lebih menyerlah, blogspot byk theme ala2 wordpress yg cantik2 jugak
    2. Header ok dah, kalau kali up sikit lagi, pasti lagi cun
    3. Boleh buang widget yg x perlu mcm chat...

    ReplyDelete
  3. biar nampak simple dan kemas..tapi memang kene edit sikit..nad punyer pun bukan lawa sangat..hehe..

    ReplyDelete
  4. Salam bro...

    Header kurang menyerlah , mungkin perlu ubah dan upah mereka yang lebih arif bab mengdesign...

    Setiap entry kurang komen dari rakan-rakan blogger yang lain , mungkin lepas nih bro perlu lebih mesra dan tinggalkan komen yang berkualiti dalam blog mereka...


    http://www.papamifz.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
  5. Teguran saya :

    1) Template blog cukup menarik. Macam suram je...
    2) Banner iklan diletakkan di tempat yang kurang strategik. Rugi di situ.Banner sidebar yang saya maksudkan
    3) sidebar mungkin boleh dikemaskan lagi

    ReplyDelete
  6. blom cukup menarik utk no. 1 tadi..

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan dari segmen yang sama :)

    Teguran untuk blog ni:
    1) Better kalau guna background dari jenis texture atau pattern yang bersaiz kecik,plus loading pun cepat nnt :)
    2) lain2 semua dah ok :)

    Hope sudi tegur blog cik kumbang jga :)
    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    p/s:
    tengah plan utk create premade template design utk blogger lelaki,tapi belum siap lagi hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..trima kasih atas nasihat yang diberikan..InsyaAllah..nanti..kalau ada masa..Wan akan buat perubahan pada blog ni

      Delete
  8. 1) Template blog macam kurang menarik..
    2) yang lain2... no komen..

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan daripada saya
    dah ramai follower blog bro nih, awek-awek belaka...hehe
    kalau macam tu, boleh la ajak pengiklan-pengiklan barangan wanita untuk iklankan produk mereka kat blog bro nih...masyuk jugak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Follower tak la seramai mana..tapi, bagus jugak idea bro tu..

      Delete
  10. salam , ini mungkin kali ke-3 saya singgah blog Aswan..

    1. Background - jika nak letak warna biar terang lagi nampak ciri blogger lelaki. kalau tak pon biar putih semua.
    2. Header - ada tema semasa dan ia sudah berlalu pergi..ke tuan nak tukar setahun sekali?
    3. Lainnya ok cuma untuk lebih mesra dgn kenalan baru kita rajinkan diri berukhuwah sesamam blogger...bukan sekadar membalas komen segmen sahaja.

    ~ www.nazlee.com

    ReplyDelete
  11. Salam Perkenalan

    Ini teguran saya yang ikhlas

    1 - cuba cari template blogspot yang menarik dan simple untuk digunakan di sini, insya'allah menarik perhatian pembaca.

    Yang lain sudah baik dan mungkin boleh perbaiki cadangan dari rakan lain di atas.

    ReplyDelete
  12. Salam...

    Dari segmen yang sama.
    Penggunaan background yang kurang menarik namun susunan layout yang kemas dan teratur.

    ReplyDelete
  13. header kurang cun, template biasa2 je, entry kurang komen kene rajin lagi bro

    ReplyDelete
  14. salam wan :D

    teguran :
    1.blog simple
    2.header terlampau simple :)

    ReplyDelete
  15. singgah cni jap wan kasi pendapat.
    dtg dr segmen samo..

    rasanyer xdek apa kot blog nie.
    suma ok jer bagi shark.
    mungkin popular post tu bleh ganti dengan latest post:)
    yg lain perfect.
    simple:)

    ReplyDelete
  16. Salam, Nor pun join segmen ni :).
    Komen daripada Nor :
    1. Blog boleh tengok di mobile.
    2. Penampilan di mobile tidak sama dengan desktop.
    3. Loading ok di desktop dan mobile.

    Selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  17. Salam Aswan Azmy,
    Kalau tambah kategori entri kat belah kanan blog ni pun ok gak sebab kadang2 pembaca datang, dia suka baca ikut kecenderungan masing2. Banyak entry yang diaorang suka, lagi lama diaorang lepak :)

    ReplyDelete
  18. Salam Sabtu dari jaakechik.

    jaa datang dari segmen yang sama jugak.

    http://www.jaakechik.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    komen jaa untuk blog ni :

    1. bahagian sidebar blog terlindung oleh iklan nuffnang (skyscraper)
    2. letak tabs ‘’about me’’ di bawah header utk lebih readers tahu about penulis.
    3. yg lelain dah ok.

    maaf banyak komen. btw, happy blogging ya!

    ReplyDelete
  19. Salam Tuan,

    Saya datang dari segmen yang sama
    Komen saya, yang label tu mungkin nak susun dengan lebih kemas

    Header mungkin nak buat lebih menarik.

    Overall, kemas dan tersusun

    ReplyDelete
  20. As salam bro
    1. Paling menarik pastinya ada kamus Ganu kita. Terbaiklah bro!
    2. Mungkin, themes ni kurang menarik, tapi masih lagi ok sbb kebanyakan benda yg patut ada, dah ada di muka depan dan di single post.
    3. Lain2, takde. Moga terus sukses bro!

    Sekian, terima kasih

    ReplyDelete
  21. 1. sidebar kurang kemas.
    2. overall ok.
    3. ketepinya iklan nuffnang tu, letak kat sidebar je dah ok.

    ReplyDelete
  22. salam… mia datang dari segmen yang sama

    http://www.mialiana.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    komen mia, harap jangan kecik hati ya…

    1. background awan tu macam kurang sesuai.

    2. header terlalu simple.

    thanks.. (^_^)

    ReplyDelete